Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@21:34:12 GMT

مفیدترین غلات برای سلامت روده

تاریخ انتشار: ۲۰ خرداد ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۱۸۵۵۴۶

مفیدترین غلات برای سلامت روده

به گزارش خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، پزشکان و متخصصان تغذیه، گنجاندن غلات سبوس‌دار را در رژیم غذایی روزانه توصیه می‌کنند. این غلات علاوه بر فایده غذایی، برای سلامتی دستگاه گوارش انسان هم مفید است.

 سازمان جهانی بهداشت توصیه کرده است که غلاتى مانند گندم سیاه، برنج قهوه‌ای، جو دوسر، بلغور، ذرت و غیره، باید حداقل ۴۰ درصد از رژیم غذایی روزانه انسان را تشکیل دهند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این نوع غلات حاوی مقدار زیادی فیبر غذایی است که جایگزین دیگری برای بدن ندارد. علاوه بر این، منبع مهمی برای مواد معدنی و ویتامین‌های گروه «В» است. غلات، مزایای متفاوتی دارند. بنابراین، یک رژیم غذایی زمانی که حاوی بیشترین مقدار غلات کامل باشد، سالم‌تر به شمار می‌رود.

گندم سیاه

گندم سیاه، رتبه اول را در میان غلات به خود اختصاص می‌دهد، زیرا سرشار از پروتئین‌های گیاهی، کربوهیدرات‌هایی که به آهسته جذب بدن می‌شوند و همچنین آنتی اکسیدان که بدن را از پیری زودرس محافظت می‌کند.

گندم همچنین سرشار از آهن، منیزیم، فسفر، مس، منگنز و حاوی نوعی فیبر غذایی درشت است که باعث تحریک حرکات چرخشی روده و از بین رفتن کلسترول اضافی و کاهش خطر دیابت می‌شود.

برنج قهوه‌ای

برنج قهوه‌ای، منبع مهمی از گلوکونات بتاست که باعث محافظت پوست می‌شود. کارشناسان تغذیه توصیه می‌کنند که به جای برنج سفید برنج قهوه‌ای مصرف شود، زیرا تمام مواد مفید مانند فسفر، منیزیم و ویتامین‌های گروه (В) در پوسته غلات برنج وجود دارد اما برنج سفید فقط منبع کربوهیدرات است.

مصرف برنج به طور منظم به تسکین علائم سیاتیک و اختلال عصبی کمک می‌کند، برنج همچنین رادیونوکلید‌ها را از بدن خارج می‌کند و به طور قابل توجهی خطر ابتلا به التهابات پوستی و مفصلی را کاهش می دهد و التیام زخم را تسریع و هضم را بهبود می‌بخشد.

جو دوسر

مدت‌هاست که مصرف بلغور و جو دوسر برای صبحانه عادت شده است. به این دلیل که جو دو سر حاوی پروتئین، فیبر غذایی درشت و عناصر مختلف معدنی مانند پتاسیم، منیزیم، روی، گلوکونات بتا و ویتامین‌های A و E است.

تحقیقات دانشمندان نشان داده که فیبرغذایی با گلوکونات بتا دارای اثراتی ضد کلسترول است و از تجمع کلسترول در رگ‌های خونی جلوگیری می‌کند. فرنی با بلغور جو دوسر باعث افزایش ایمنی بدن، بهبود وضعیت مو و پوست، تحریک هضم غذا و کاهش قند خون می‌شود.

بلغور

بلغور سرشار از پروتئین است. هر ۱۰۰ گرم از آن حاوی ۱۲ گرم پروتئین است. همچنین حاوی ویتامین‌های گروه «К»، ویتامین گروه «В»، ویتامین گروه «Е» و همچنین بتاکاروتن، منیزیم، کلسیم و آهن است.

دانه‌های غلات مانند برنج قهوه‌ای و گندم سیاه تاثیر مثبتی بر سیستم هضم دارد. همچنین جریان صفرا را تحریک می‌کند تا از تشکیل سنگ و مسمومیت کبدی جلوگیری کند.

ذرت

ذرت حاوی گلوتن است که فرآیند‌های خود ایمنی را تقویت می‌کند.

ذرت منبع مهمی از ویتامین‌های E، A، BH و همچنین آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم، فسفر، اسید‌های آمینه - تریپتوفان و لیزین است. مصرف ذرت به بهبود عملکرد معده، کیسه صفرا و هچنین برای سلامتی روده و تکثیر باکتری‌های مفید در آن کمک می‌کند.

بیشتر بخوانید:

کدام یک بهتر است؛ گندم کامل یا غلات کامل؟

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: رژیم غذایی مواد غذایی برنج قهوه ای گندم سیاه جو دوسر

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۱۸۵۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سوء جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند.

به گزارش سرویس ترجمه ایمنا، ویتامین B۱۲ یک ویتامین ضروری است که بدن به آن نیاز دارد، اما نمی‌تواند به تنهایی آن را تولید کند، بنابراین باید برای دریافت آن از رژیم غذایی مناسب پیروی شود؛ ویتامین B۱۲ برای تولید DNA بسیار مهم است و نقش کلیدی در تولید گلبول‌های قرمز دارد.

افراد مسن، افرادی که از رژیم غذایی گیاهی پیروی می‌کنند، افرادی که درگیر بیماری کم‌خونی همولیتیک خودایمنی هستند و همچنین کسانی که مشکل سو جذب دارند، بیشتر از دیگران در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند، در صورتی که در معرض کمبود این ویتامین قرار دارید، مکمل‌های تجویز شده توسط پزشک را مصرف کنید؛ کمبود ویتامین B۱۲ را نباید نادیده گرفت، زیرا کمبود طولانی مدت آن باعث بروز مشکلات جدی سلامتی می‎‌شود.

علائم مراحل اولیه کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود خفیف ویتامین B۱۲ ممکن است با علائم خاصی همراه نباشد. با این وجود، رایج‌ترین علائم اولیه آن شامل ضعف، خستگی، از دست دادن اشتها، کاهش وزن بدون دلیل، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، افسردگی و تحریک‌پذیری می‌شود.

تأثیرات طولانی‌مدت کمبود ویتامین B۱۲ چیست؟

کمبود ویتامین B۱۲ در طولانی مدت باعث بروز مشکلات سلامتی جدی می‌شود. این موارد شامل بی‌حسی و گزگز دست و پا، از دست دادن بینایی، اختلال شناختی و از دست دادن حافظه می‌‎شود؛ همچنین، ممکن است منجر به احساس گیجی، مشکلات راه رفتن و مشکلات گفتاری شود.

چه غذاهای حاوی ویتامین B۱۲ است؟

گوشت، ماهی، مرغ، تخم‌مرغ و محصولات لبنی به صورت طبیعی سرشار از ویتامین B۱۲ است. هیچ منبع گیاهی دارای ویتامین B۱۲ نیست، بنابراین افرادی که از رژیم‌های غذایی گیاهی پیروی می‎‌کنند، باید از غذاهای غنی شده با ویتامین B۱۲ استفاده کنند؛ افرادی که نمی‌توانند نیاز ویتامین B۱۲ بدن خود را از طریق رژیم غذایی تأمین کنند، لازم است با تجویز پزشک از مکمل‌های این ویتامین استفاده کنند.

کد خبر 750589

دیگر خبرها

  • سیستم ایمنی بدن خود را با این ماده غذایی تقویت کنید
  • نقش تغذیه مناسب را در کنترل آسم جدی بگیرید
  • ویتامین B روی عصبانیت چه اثری دارد؟
  • در زمستان پیاز سبز بخورید!
  • چه مواد غذایی از آسیب های آلودگی هوا محافظت می‌کند
  • ارتباط بیماری‌های دهان و دندان با افت عملکرد قلب، مغز و بروز برخی سرطان‌ها
  • دو ماده غذایی که انگل روده را از بین می‌برند
  • اهمیت این ویتامین برای سلامتی قلب
  • رابطه سلامت روده و سلامت مغز
  • چه افرادی در معرض کمبود ویتامین B۱۲ قرار دارند؟