Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «باشگاه خبرنگاران»
2024-05-07@18:06:14 GMT

طرز تهیه آش ترخینه شیر

تاریخ انتشار: ۱۰ خرداد ۱۳۹۹ | کد خبر: ۲۸۱۱۱۸۴۶

طرز تهیه آش ترخینه شیر

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش ترخینه شیر از ترخینه شیر (گندم نیم‌کوب که در شیر پخته شده و بعد خشک شده است) تهیه می‌شود. مواد دیگر آن، عدس، پیاز داغ، نمک و زردچوبه است. این خوراک بیشتر به عنوان صبحانه مصرف می‌شود و با نان خورده می‌شود. این آش در واقع چیزی شبیه به حلیم است با این تفاوت که حلیم شامل بلغور و گوشت است، در حالی که آش حلیم، حبوبات نیز دارد، یعنی از بلغور، حبوبات (نخود، لوبیا و عدس) و گوشت تهیه می‌شود که خوب می‌پزند و بعد آن را می‌کوبند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی آش، حالتی به هم آمیخته و سفت به خود گرفت، آن را روی نان می‌ریزند و می‌خورند.

ترخینه، غذایی است آبکی که از دوغ یا شیر تخمیر شده به دست می‌آید. این غذا از خیس کردن بلغور گندم یا جو در دوغ ترش به مدت ۱۰ روز تهیه می‌شود. در روش دیگر بلغور را به مدت چند ساعت در دوغ می‌پزند. پس از این مدت قطعاتی از این مخلوط خمیر مانند را گلوله کرده و پس از افزودن گیاهان بومی مانند شلغم و پونه، آنرا زیر نور آفتاب خشک می‌نمایند یا در تنور‌های مخصوص حرارت می‌دهند. تکه‌های خشک ترخینه را با افزودن حبوبات و سبزی و پیاز به‌عنوان آش آماده می‌کنند. ترخینه را میتوان یکی از اولین غذا‌های نیمه آماده شناخت. این غذا در استان کرمانشاه و سایر مناطق غربی ایران، مانند ایلام و لرستان جز غذا‌های پر مصرف است و به علت داشتن آنتی بیوتیک طبیعی به عنوان داروی سرماخوردگی شناخته می‌شود. اما امروزه ترخینه در اکثر نقاط ایران یافت می‌شود هر چند که مرکز تهیه آن همچنان شهر‌هایی هستند که ترخینه را درست می‌کنند، اما این آش طرفداران زیادی در تمان نقاط ایران دارد.

همانطور که گفته شد شهر‌های دیگری همچون ایلام آش ترخینه را تهیه می‌کنند.


مواد لازم

عدس: نصف پیمانه
بلغور گندم (گندم خرد شده): ۲ پیمانه
پیازچه: ۱۰ عدد
روغن: به مقدار لازم
آب: ۸ لیوان
شیر: ۲ لیوان
زردچوبه: به مقدار لازم
نمک: به مقدار لازم
فلفل: به مقدار لازم

مراحل پخت

گندم را شسته و خشک می‌کنیم.

سپس آن را آسیاب خرد می‌کنیم.

پس از افزودن مقداری شیر آن را درون قابلمه ریخته روی شعله می‌گذاریم.

وقتی خوب پخته شد، عدس پخته را به آن اضافه می‌کنیم.

در ظرف دیگر پیازچه له شده را با فلفل و زردچوبه تفت می‌دهیم و مقدار خیلی کم آب به همراه گندم و عدس به آن اضافه می‌کنیم.

زمانی که آب آن بخار شد، آن را دم کرده پس از ۲۰ دقیقه میل می‌کنیم.

 

منبع: غذالند

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: آموزش آشپزی آشپزی ایرانی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۱۱۱۸۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد

مدیرکل غله استان کرمان گفت: خرید گندم از کشاورزان استان از ششم فروردین امسال آغاز شده و تاکنون ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است. - اخبار استانها -

داریوش ماهری در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم در کرمان، با اشاره به اینکه اقدامات انجام شده در راستای تولید نان باکیفیت در استان کرمان، اظهار داشت: اولین گام در فرآیند تهیه و تولید نان با کیفیت، خرید گندم است؛ استان کرمان اولین استانی بود که خرید گندم را از کشاورزان آغاز کردیم.

وی با بیان اینکه خرید گندم از کشاورزان استان کرمان از ششم فروردین ماه امسال آغاز شده است، ادامه داد: این خرید در منطقه قلعه گنج و جازموریان در جنوب استان آغاز شد.

مدیرکل غله استان کرمان با اشاره به بارندگی‌هایی که در این منطقه انجام شده بود بیان کرد: با توجه به شرایط منطقه‌ای کار بسیار سختی را داشتیم با این وجود تاکنون 130 هزار تن گندم از کشاورزان خریداری و در سیلوهای استان ذخیره‌سازی شده است.

وی با بیان اینکه امسال کیفیت گندم خیلی بهتر از سال‌های گذشته است، افزود: در راستای ضرورت خواب گندم هم، ما این گندم را با گندم سال گذشته و وارداتی اختلاط می‌دهیم تا گلوتن مطلوب را صنعت ساخت آرد و متعاقباً پخت نان داشته باشد.

ماهری با اشاره با اینکه کار اداره غله، خرید گندم و تامین آرد استان است، بیان کرد: گندم استان کرمان، گندم با کیفیتی است اما تنها حدود نیمی از گندم مورد نیاز کرمان، در استان تهیه می‌شود و بقیه گندم از دیگر استان‌ها و یا از طریق واردات از دیگر کشورها تامین می‌شود.

وی با بیان اینکه کارخانجات آرد براساس دستورالعمل و تعیین تکلیف دانشگاه علوم پزشکی، سبوس‌گیری استاندار گندم را انجام می‌دهند، گفت: سبوس‌گیری گندم در استان کرمان 13.5 درصد بود که به 12 درصد رسیده است.

مدیرکل غله استان کرمان با اشاره با اینکه کاهش سبوس‌گیری گندم در راستای سلامت بیشتر جامعه است، ادامه داد: سخت‌گیری که در بحث سبوس‌گیری استاندارد در استان داریم در کیفیت نان تاثیر زیادی دارد اما پخت برای نانوا را سخت می‌کند.

وی با بیان اینکه در استان کرمان در کارگروه‌های مختلف تصمیم بر این گرفته شد که سبوس‌گیری گندم را به حداقل برسانیم تا بیشترین ویتامین گندم و نان را در آن حفظ کنیم، افزود: سبوس بیشتر باعث می‌شود که نان کمی تیره‌تر شود اما این نان مواد مغزی بیشتری دارد.

ماهری با اشاره به اینکه برای نان بربری، سبوس‌گیری بین 18 تا 22 درصد انجام می‌شود که میزان سبوس‌گیری این نان زیاد است، گفت: برای نان سنگک بین 7 تا 12 درصد سبوس‌گیری انجام می‌شود که حداقل سبوس‌گیری برای این نان است.

وی با اشاره به اینکه سبوس‌گیری نان تافتون باید بین 12 تا 18 درصد باشد که در استان کرمان 13.5 درصد است، ادامه داد: البته در مصوبات جدید سبوس‌گیری آرد در استان کمتر شده و از این ماه سبوس‌گیری 12 درصد در تمامی 8 کارخانجات آرد استان کرمان اجرایی می‌شود.

مدیرکل غله استان کرمان با بیان اینکه بر نوع پخت نان و نوع سبوس‌گیری آن دانشگاه علوم پزشکی نظارت دارد و نظارت بر قیمت‌ها توسط تعزیرات انجام می‌شود، گفت: آرد از طریق سامانه خریداری می‌شود و نظارت کلی بر کار نانوایی‌ها توسط بازرسی اصناف انجام می‌شود.

وی با اشاره به اینکه یکی از عوامل تاثیرگذار بر کیفیت نان، قیمت آن است، افزود: زمانی که قیمت‌های دستوری را به نانوایان تحمیل کردیم، قطعاً بر روی کیفیت کارگر، زمان تخمیر و عوامل دیگر اثرگذار است.

ماهری با بیان اینکه کیفیت نان به چند عامل بر می‌گردد که نخستین عامل آرد است، گفت: تلاش می‌کنیم که به صورت سراسری و  یکنواخت آرد با کیفیت خوب و مناسب در اختیار نانوایان گذاشته شود و بعد از آن مهارت نانوا در عمل آوردن خمیر، خواب مناسب خمیر و به‌کارگیری کارگر ماهر و نحوه پخت نان در کیفیت آن بسیار اهمیت دارد.

وی با اشاره به اینکه قیمت دستوری امروز نان مربوط به سه سال قبل است و بعد از آن درصدهای بسیار کمی افزایش قیمت نان را داشتیم، ادامه داد: نانوایان الان به لحاظ اقتصادی مشکل  دارند و شاید افت کیفیت برخی از نانوایی‌ها به این مسئله برگردد.

مدیرکل غله استان کرمان با بیان امروز در کشور و استان کرمان بحث نان کامل مطرح است و در حال حاضر چند نانوایی در کرمان پخت نان کامل را انجام می‌دهند، گفت: نان کامل نانی است که بین 2 تا 6 درصد سبوس‌گیری آرد آن انجام شود و به زمان خواب و تخمیر بیشتری نیاز  دارد.

وی با اشاره به اینکه چند ماه آینده اتفاقات خوبی در حوزه نان کامل می‌افتد، بیان کرد: نان 40 تا 60 درصد قوت غالب افراد در روز را تشکیل می‌دهد در تغذیه و تأمین انرژی افراد خیلی مهم است و نان کامل به درمان خیلی از بیماری‌ها کمک می‌کند.

انتهای پیام/511/

دیگر خبرها

  • سود ۳۱۷ میلیون دلاری پالایشگاه آبادان در سال گذشته
  • پیش‌بینی تولید ۱۰۵ هزار تن تخم‌مرغ در قزوین
  • پخش شب آوا از شبکه باران
  • مبارزه با آفت سن غلات در مزارع
  • رشد تولید محصولات کشاورزی در لرستان
  • ۱۳۰ هزار تن گندم در سیلوهای استان کرمان ذخیره شد
  • آغاز مبارزه با آفت سن گندم در مزارع گرمسار
  • رعد و برق بلای جان دام‌های عشایر در فارس شد
  • این مواد خوراکی استخوان‌های بدن را تقویت می‌کنند
  • وقتی که تریاک ایران، بهترین تریاک جهان بود!